EUREKA, ovo je moj izum!

kod nas ne postoji softver kao naš, otvaramo firmu

Ubrzo ćemo suprug i ja saznati da je lakše praviti softvere i proizvode koji pomažu ljudima i životinjama nego registrovati firmu u Srbiji. Naš biznis će biti Startup, u kome smo povezali naše struke, Brankovu (moj muž) – poljoprivredni inženjer i moju programersku. Odluka je pala, ovakva prilika se ne propušta, zato preduzimam sledeće korake.

Registrujte se i bićete kažnjeni

Krećem temeljno, štreberski i pravim checklist-u knjigovođa sa kojima ću se konsultovati i krećem da zvrckam. Nakon 15-ak telefonskih konsultacija niko ne daje konkretan odgovor na pitanja ili me jednostavno odbije u startu. 

Tešim se “Razumno je da je tako, ipak smo napravili nešto novo, saberi se Nevena biće sve OK!“ Zovem dalje, tvrdoglava sam, ali opet ništa… Ma registrovaću firmu sa šifrom delatnosti računarsko programiranje, pa kud puklo. 

Kažem to jednoj knjigovođi, a ona meni “Ako tako registrujete firmu, bićete kažnjeni pri prvoj kontroli“. Uh kako me je demoralisala, ali polazim od predpostavke da je upravu. Pada mi na pamet jedna ideja…

Ništa me ne zanima, pitaj knjigovođu!

Pozvaću Poresku i pitaću. Nemam još firmu tako da mi ne mogu ništa. Joj, ipak me je strah, osećam se kao prevarant, zato podmećem supruga da zove.

Prebacuju ga sa informacija na nekog od dežurnih inspektora. Suprug priča, a ja imam tremu kao nikad, dlanovi mi se znoje. Kad je muž završio sa pitanjem, čuješ čoveka sa druge strane “Gospodine, ja ne znam o čemu vi govorite, niti me zanima, pitajte svog knjigovođu“ i zalupi mu slušalicu.

Ostajemo zatečeni oboje, otvorenih usta, zbunjenog pogleda i krečemo da da umiremo od smeha. Danima smo prepričavali razgovor smejali se i analizirali šta je sve rekao “dobri gospodin“. Kaže da se konsultujemo sa nekim drugim, pa probaćemo i to.

Safari konsultant

Zakazujemo konsultacije sa najboljim konsultantom, tako kažu, koji je ujedno i najskuplji. Mislim što da ne uradimo tako, jer kada imaš probleme gađaj ga parama pa se možda i reše, videćemo!

Dolazimo na adresu, zgrada je u krem mermeru sa automatskim vratima i ima recepciju. Izgleda da im baš dobro ide, ako nam ovi ne pomognu osuđeni smo na propast.

Primio nas je lično direktor, kaže da mu je zanimljiv naš proizvod. Njegov odgovor je bio isti kao i od ostalih. Završili smo konsultacije tako što nam je pokazivao slike sa egzotičnih putovanja i safarija uz ogroman račun za konsultacije. Platili smo uredno, zahvalili se i otišli. 

Dramatičan obrt se dešava na Google-u

“Ja odustajem“, rekla sam Branku, “Sad nije vreme da pokrenemo biznis.“ Kako i da ne odustanem, knjigovođe dramatizuju, ovaj iz poreske besan, gospodin safari dere kožu sa leđa i na kraju ništa.

Moj Branko nije odustao, kao poslednji trzaj kucao je na googlu pitaj knjigovođu, on kaže, iz šale. Gle čuda postoji firma koja se tako i zove. Kontaktirao je Ivana putem forme za konsultacije, ubrzo smo se čuli telefonom. 

Reč po reč, čovek se zainteresovao i rešio nam problem za dan! Registrovali smo dve delatnosti, računarsko programiranje i proizvodnu, tako da smo pokrili sve oblasti poslovanja! On kaže da je ovo bilo rutinski, a da niko nije hteo da nas prihvati ili iz straha ili zato što su bili nesigurni.

Dosta o mom knjigovođi da se ne uobrazi. Poenta priče je da ne treba odustati od svojih ideja i da nekad najjednostavnije stvari rešavaju VELIKE probleme. Da inspektor tog dana nama nije rekao pitaj svog knjigovođu i spustio slušalicu ljutito, što je na nas ostavilo utisak, možda Branko ne bi kucao na pretraživaču “pitaj knjigovođu“ i popunio kontakt formu. Treba čitati znakove pored puta.

Knjigovodstvene Usluge Za Legende, VIPovce i Diktatore

Evo šta mi priča jedan klijent, i čujem ovakve priče svakog dana

Ovo su najčešće teme razgovora na prvom poslovnom sastanku sa svojim novim legendama (klijentima).

Ja sam Ivan Obućina iz agencije Pitaj Knjigovođu. Dešavalo se i meni da sam upadao u ovakav trans pre oko 4 godine, ali sam uključio mozak (što je bolelo).

Ivan Obućina knjigovođa

Ako me klijent ne razume , svi imamo problem. Gomila se strah od nepoznatog, jer je dotok informacija prekinut.

Posao trpi, pada zarada, razvod, problemi sa zakonom… haos. Šalu na stranu.

12 godina čekićanja

Radim knjigovodstvo porodično od 2010. godine a samostalno od 2015. godine. Opis mog posla je i tad i danas poresko poslovanje i operativni poslovi na terenu.

Ne izigravam velikog šefa i dostupan sam, ne veruješ, proveri na 0611690979. Sarađivao sam sa više od 150 pažljivo odabranih klijenata.

Evo sta neki od njih kažu za mene

Sve moje legende imaju ovakav dil samnom:

Dobijaju jasne informacije vezane za svoj posao, ne saznaju ih po portalima, novinama ili od kolega u poslednjem momentu. Jednostavno pitaju knjigovođu.

Podsećam ih kad trebaju da plate poreze i obaveze, mozak je na paši.

Sigurnost i tačnost pružene knjigovodstvene usluge je zagarantovana

Dobijaju saradnika, a ne teret i naravno titulu legende. Zbog Vas postojim.

Štede bar 8 sati mesečno, jer ja dolazim pod dokumentaciju.

Prva pomoć preko društvenih mreža

Inače zbog imena Pitaj Knjigovođu nedeljno dobijam 50ak pitanja putem društvenih mreža. Ovo su ljudi kojima sam uspeo da pomognem mimo posla, znači nisu moji klijenti.

Ako i ti želiš da budeš legenda ovako stoje stvari Postoje 3 paketa usluga:

$99 $79 /mesečno

Legenda

Legenda si i nemaš velike potrebe
 • Vođenje knjiga
 • 3 konsultacije
 • 24/7 Mail podrške
 • 1 dolaza po dokumentaciju
 • Mail podsetnik za poreze
 • Plate 10 eura po zaposlenom

Napomena: kad istoriš paket, ili doplaćuješ 30 eura i dobiješ novi ili čekaš odgovor 48h.

$120 $99 /mesečno

VIPovac

Ovo je paket koji je taman
 • Vođenje knjiga
 • 7 konsultacija
 • 24/7 Mail podrške
 • 2 terena
 • 1 dolaza po dokumentaciju
 • Mail podsetnik za poreze
 • Plate 5 eura po zaposlenom

Napomena: na legende VIPovce sam slab i odgovor se čeka 24h i uz doplatu od 20 eura neograničene konsultacije do kraja meseca.

$220 $169 /mesečno

Diktator

Paket bez granice
 • Vođenje knjiga
 • Neograničene konsultacije
 • Mogu i mail konsultacije, ali zar Big boss koristi mail?
 • Neograničen teren
 • Do 4 dolaska po dokumentaciju
 • Email podsetnik za poreze
 • Plate 0 eura po zaposlenom

Napomena: diktatori ne čitaju napomene!

Cene su vezane za preduzeća koja nisu u PDV-u i mogu da podležu izmenama ukoliko je obim posla veliki. Više informacija na 0611690979.

Garancija na knjigovodstvene usluge je 30 dana.

Iza svog rada stojim kao bedem, tako da ako ne kliknemo prvih mesec dana, vraćam ti novac koji si uplatio, kupujem čokoladu i cveće, nema ljutiš.

Bedem sa Ivanom obućina koji pruža knjigovodstvene usluge

PS. Prve konsultacije samnom 1 na 1 su besplatne!

Za koga su knjigovodstvene usluge Agencije pitaj knjigovođu?

 1. Preduzetnike
  Znatiželjne pitače koji žele da saznaju nešto više o porezu, zaradama, radnim odnosima i ostalim propisima vezanim za biznis.
 2. Paušalce
  Kraljeve koji sami vode KPO knjigu, a i one kojima KPO knjiga koristi kao podmetač za kafu, pa da sredimo to.
 3. D.O.O.
  Vlasnike doo, direktore koji već dobro poznaju privredu i zakon.
 4. Udruženja
  Udruženja, borce za slobodu, ljubitelje prica, sportska udruženja i ostale.

Pre svega za sve razumne saradnike i normalne ljude.

Ali moje usluge nisu baš ni za svakoga...

 1. Ako nisi u stanju da odgovoriš na mail ili poziv i svesno zanemaruješ firmu, ne gađamo se.
 2. Ako ti je usluga preskupa i daješ poslednji dinar na nju.
 3. Ako si izuzetno konfliktna ličnost kome su svi drugi krivi.

Ove 3 kategorije ne dolaze u obzir.

Pogledaj video i reaguj

Ne zaboravi da reaguješ na video, komentariši, pucaj otrovnim strelicama ili lajkuj, a ako podeliš video dobiješ 30% popusta na prvih mesec dana usluga.

Ne mogu da pomognem svima, ali mogu tebi!

Nažalost, trenutno imam ograničen broj legendi sa kojima mogu da sarađujem.Ovaj konkurs će da traje dok se ne popune slobodna mesta.

 

Zakazivanje sastanka kod koleginice Irene, a ona je tanka sa živcima, tako da joj obavezno recite za koji ste se paket odlučili.

Telefon: 066 92 31 826

 
 

Nagrada za najitdržljivije

Ako čitaš ovu rečenicu, svakako si legenda i u znak zahvalnosti dobijaš prve konsultacije samnom besplatno.